Travel

Wat te zien in Cuenca, Spanje

Als je een vakantie naar Spanje aan het plannen bent, vraag je je misschien af wat er in Cuenca te zien is. Hier is een beknopte gids over de hoogtepunten, attracties, en kosten van levensonderhoud van de stad. Lees verder om meer te weten te komen over deze prachtige stad. Cuenca ligt in de bergen in oost-centraal Spanje. Het is een voormalige Moorse stad, maar heeft nog steeds zijn ommuurde Historische Stad. De stad ligt op een kalkstenen uitloper boven de rivieren Jcar en Huécar. Ze is ook beroemd om haar hangende huizen, die uitkragend over de Huécar kloof gebouwd zijn.

Nieuwsgierig naar Cuenca?

Als je je afvraagt wat er te doen is in Cuenca, Spanje, dan heb je geluk! Deze stad is een verborgen juweel! De plaatselijke leraar, Paco, kent elke straathoek en alle leuke dingen om te doen in Cuenca! Dit bericht is een deel van een serie over de bezienswaardigheden van Cuenca. Je komt alles te weten wat je over deze fascinerende stad moet weten. Lees verder om meer te leren over de populairste attracties en activiteiten in Cuenca!

Het oude centrum. Het oude centrum van Cuenca is gevuld met suggestieve middeleeuwse gebouwen, gestapeld op een steile kaap aan de samenvloeiing van twee diepe rivierkloven. Hoge huizen worden gescheiden door smalle kronkelende straatjes, en houten balkons hangen letterlijk over de kliffen. De moderne kunstscène heeft Cuenca veroverd, en twee van haar meest iconische gebouwen zijn omgebouwd tot moderne kunstgaleries. Verschillende hotels, musea en restaurants zetten dit thema voort.

Hoogtepunten

Een reis naar Cuenca geeft je een voorproefje van deze charmante Spaanse stad. Omgeven door prachtige kloven staat deze versterkte stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt er door de middeleeuwse stenen bouwwerken wandelen en de mooie architectuur bewonderen. Cuenca herbergt ook musea die de plaatselijke flora en fauna tentoonstellen. Hier kun je meer te weten komen over de geschiedenis, cultuur en tradities van de stad.

Het kleurrijke Plaza Mayor, dat in het centrum van de stad ligt, is de beste plaats om de architectuur van de stad te bekijken. Veel huizen zijn in felle kleuren versierd, waaronder de 17de-eeuwse Catedral de Cuenca. Ondanks het ontbreken van een klokkentoren is de buitenkant van de kathedraal in neogotische stijl versierd. Binnen kun je kunstwerken uit verschillende perioden bewonderen. De Arco de Jamete, de deuropening naar de kloostergang, is een van de opmerkelijkste meesterwerken van de stad. Het heeft gebeeldhouwde notenhouten deuren en een omsloten kloostergang.

Bezienswaardigheden

De historische ommuurde stad Cuenca ligt hoog in de bergen van oostelijk Midden-Spanje. Gesticht door de Moren, behoudt het zijn Historische Ommuurde Stad. De stad ligt op een kalkstenen uitloper en verheft zich boven de rivieren Jcar en Huécar. Het beroemdste kenmerk zijn de hangende huizen, die uitkragend over de kloof van de Huécar hangen. Als je Cuenca bezoekt, zul je versteld staan van de architectuur van deze stad.

Of je nu van kunst, geschiedenis, of beide houdt, het Museo de las Culturas Aborigenes is een bezoek meer dan waard. Het bezit meer dan 5.000 artefacten van de Tolita cultuur, die duizenden jaren vóór de komst van de Spanjaarden bestond. Het museum voor religieuze kunst, gevestigd in Cuenca’s Oude Kathedraal, is een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen. De uitstallingen ervan gaan terug tot de jaren 1500. Er zijn audiotours in het Engels en Spaans.

Kosten van levensonderhoud

Minimale nutsvoorzieningen en boodschappen kosten in Cuenca, Spanje, ongeveer US$ 180 per maand. Een maandkaart voor het openbaar vervoer kost ongeveer $10, en er zijn verschillende grote “mercados” in de stad. Tenzij je een appartement huurt, moet je overwegen in een huurauto te investeren, want de basisvoorzieningen en het vervoer kunnen sterk variëren, afhankelijk van bij wie je huurt. Hieronder staan nog enkele andere kosten van levensonderhoud in Cuenca.

De kosten van levensonderhoud in Cuenca zijn verrassend betaalbaar, vergeleken met andere grote Spaanse steden, waaronder Madrid. Het gematigd hoge klimaat van de stad betekent dat de temperaturen tijdens de zomermaanden meestal rond de 80 graden Fahrenheit schommelen. In tegenstelling tot de meeste Europese steden heeft Cuenca een gematigder klimaat, en is het ’s middags vaak koeler dan om zeven uur ’s avonds. Cuenca biedt ook betaalbaar eten van hoge kwaliteit, een gevarieerde culturele scène, en lage kosten van levensonderhoud.