Travel

Vier verborgen juweeltjes in de Algarve

Er zijn veel verborgen juweeltjes in de Algarve, maar de interessantste zijn niet vaak bekend. Een snelle blik onthult plaatsen als Vila Real de Santo Antonio, Piodao en de grotten van Mira de Aire. Hier bekijken we vier plaatsen die je zeker moet bezoeken als je in de Algarve bent. Ze zijn allemaal de moeite van het bezoeken waard, en zullen je zeker vermaken en bezighouden.

De grotten van Mira de Aire

De Mira de Aire grotten, die op de lijst van Portugal’s zeven natuurwonderen staan, zijn de grootste van Portugal. Dit complex van grotten, dat zich over 11 km uitstrekt, heeft een uniek ondergronds ecosysteem, met onder andere stalactieten. In feite werd dit complex in 2010 gekozen tot een van de zeven wereldwonderen van Portugal.

Sao Martinho do Porto

Sao Martinho do Porto ligt aan de zuidwestkust van Portugal en heeft het typische uiterlijk van een badplaats in de Algarve, maar is grotendeels gericht op de binnenlandse Portugese markt. Het heeft 3,5 km baai, een camping, en de monding van de rivier de Tornada. Aan de noordkant van het stadje hebben zich enorme zandduinen gevormd tussen een granieten landtong. Het is leuk om van deze duinen af te ‘surfen’. Aan de zuidkant is het gebied echter natuurlijker, met een verhoogde loopbrug die de hele baai omcirkelt.

Piodao

Het dorp Piodao ligt diep in het Serra do Acor gebergte, omgeven door weelderige bossen en riviervalleien. De huizen van dit kleine dorp zijn gemaakt van schistgesteente en de sfeer is verrassend authentiek. De witte Parochiekerk staat in het midden van het hoofdplein, waardoor het de perfecte plaats is om met een gezin of een groep vrienden te bezoeken. De stad is ook een prima bestemming voor dagtochten vanuit Lissabon.

Vila Real de Santo Antonio

Het stadje Vila Real de Santo Antonio in Portugal heeft een schilderachtige promenade langs de rivier met traditionele visrestaurants. De waterwegen van de streek zijn een vitaal onderdeel van de plaatselijke economie, dus je kunt hier veel vis en schaaldieren verwachten. Een populair uitgaansleven vind je in het centrum van de stad, en je kunt er zeevruchten eten in plaatselijke restaurants. Probeer voor een lichte maaltijd de beroemde paella met zeevruchten van het restaurant.

Het eiland Tavira

Als je nog nooit de prachtige streek Algarve bezocht hebt, heb je je waarschijnlijk al afgevraagd hoe het eiland Tavira eruit ziet. Het mooie eiland biedt veel activiteiten, waaronder een campingpark en restaurants. Het ligt vlak voor de kust en herbergt flamingo’s, verschillende vogelsoorten, en een historisch kasteel. Er is zelfs een Tavira Island webcam, zodat je de bezienswaardigheden op het eiland kunt bekijken.

Cova da Iria

In de zomer is de stad Fatima een van de mooiste plaatsen in Portugal, maar niet veel mensen weten van Cova da Iria. In de zomer van 1917 verscheen een jong meisje, Lucia de Jesus, dat toen tien jaar oud was, aan twee herders die zich klaarmaakten om hun schapen te weiden. Bij het zien van dit beeld hijgde Lucia van afschuw en vroeg de Maagd Moeder om hulp.

Ponta da Piedade

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van de gouden kustlijn van Lagos, maar heb je ook al gehoord van Ponta da Piedade? Het is een landtong met klifachtige gele rotsen en een vuurtoren die in 1913 gebouwd werd. De schilderachtige omgeving maakt het tot een populaire toeristische bestemming. Als je toch in de Algarve bent, bezoek dit verborgen juweeltje dan zeker in het laagseizoen om de drukte te vermijden.

Sagres

Sagres, Portugal is de thuisbasis van enkele van de beste stranden van de Algarve en je vindt er een keur aan accommodatiemogelijkheden. Je kunt verblijven in een van de vele luxe hotels met adembenemend oceaanzicht en ontspanning aan het zwembad, of je kunt een appartement of villa huren. Als je met een grote groep reist, is het huren van een appartement of villa ideaal voor het gemak en de privacy van een vakantieverblijf. Lees verder voor meer informatie over accommodaties in Sagres.