Travel

Tips om goedkoop naar Londen te reizen

Als je goedkoop naar Londen reist, heb je een paar mogelijkheden. Tijdens de lente zijn er vaak mooie dagen, maar ook veel regen. Om de beste prijs te krijgen, boek je een hotelkamer minstens 90 dagen van tevoren. De prijzen zijn meestal lager tussen januari en maart. Een andere goede tip om goedkoop naar Londen te reizen is vroeg te boeken. Veel attracties hebben gratis toegang of gratis pendeldiensten. Bekijk deze tips om goedkope hotelkamers in Londen te vinden.

Oyster kaart

Een van de beste manieren om goedkoop in het centrum van Londen te komen is door een Oyster Card te kopen. Het is de handigste manier om naar Londen te reizen zonder al te veel geld uit te geven. Met deze kaart kun je overal in het centrum van Londen reizen, ook op de luchthavens. De Oyster Card is echter niet geldig op de Stanstead Express. Je kunt de Oyster Card wel gebruiken op de Docklands Light Railway en de luchthaven Gatwick.

Om aan de slag te gaan, moet je je Oyster kaart online registreren bij de TfL. Daarna moet je de gele lezers bij de ingang en uitgang van metrostations aanraken. Zodra de kaart gescand is, kun je in Londen reizen. Eenmaal in het metrostation moet je je kaart tegen de lezer aanraken om hem te gebruiken. Om zeker te zijn dat je de juiste hoeveelheid geld op de Oyster Card hebt, kun je de Oyster app van TfL gebruiken om je saldo te controleren.

London Pass

De London Pass geeft onbeperkt toegang tot meer dan 80 van de beste attracties van de stad voor één lage prijs. Tijdens je sightseeing tour kun je zelf de duur van je bezoek kiezen om alle beste bezienswaardigheden van de stad te zien. De London Pass omvat toegang tot de Tower of London, Westminster Abbey, Windsor Castle, Shakespeare’s Globe Theatre, en nog veel meer. Het geeft je ook de mogelijkheid om bij veel attracties de rij over te slaan.

De London Pass is geen universele oplossing, en als je van plan bent een dagtocht naar een toeristische attractie in de buurt te maken, kun je misschien beter een aparte pas kopen. Je kunt een halve dag besteden aan een bezoek aan Windsor Castle of Hampton Court. Het kost je echter wel minstens PS15 per stuk. Zo vermijd je het gedoe van in lange rijen te moeten wachten. En als je maar een paar dagen in Londen te besteden hebt, kun je meer geld uitgeven aan andere attracties.

Gratis attracties in Londen

Als je een krap budget hebt, is het bezoeken van enkele van de gratis attracties in Londen een uitstekende manier om het meeste uit je verblijf te halen. De Houses of Parliament en Westminster Abbey zijn beide gratis te bezoeken als ze in zitting zijn. De Houses bereiken is een makkie, en je kunt zelfs een rondleiding door beide Houses meepikken. Westminster en de Royal Albert Hall liggen vlakbij, en bieden elk gratis toegang. Als je er toch bent, kijk dan ook even in de Londense metro voor een snel pendeltraject.

Het British Museum is een van de beste gratis attracties in de stad, en het herbergt meer dan acht miljoen voorwerpen die meer dan twee miljoen jaar teruggaan. De meest intrigerende expositie voor bezoekers die er voor het eerst komen is de Steen van Rosetta, die geschriften uit drie oude talen laat zien. Andere opmerkelijke werken in dit museum zijn de Lachende Cavalier en de archeologische wonderen uit 1939. In het museum zijn ook gratis tijdelijke tentoonstellingen, zodat je kunst van beroemde kunstenaars kunt zien zonder de bank te breken.

Goedkope hotels in Londen

Of je nu op bezoek bent voor een zakenreis of gewoon voor een snel uitje, er zijn veel betaalbare hotelmogelijkheden in Londen. Van schilderachtige Victoriaanse gasthuizen tot het chique Radisson Blu Edwardian Berkshire, het beste goedkope hotel in Londen voor jou vinden is gemakkelijk. Veel van deze accommodaties liggen in de buurt van de beroemde Oxford Street en Regents Park. En het mooiste is? Je kunt zelfs in de buurt van het theaterdistrict verblijven zonder al te veel uit te geven.

Het West End is een levendige wijk van de stad met veel nachtleven. Hotels in de buurt hebben toegang tot verschillende metrostations, zodat je gemakkelijk in het centrum van Londen en op nabijgelegen luchthavens kunt komen. Probeer als alternatief een hotel in een rustige wijk zoals Kensington, dat buiten het West End ligt. De King’s Cross Inn London en Jesmond Dene zijn twee prima opties in de buurt. Deze hotels liggen dicht bij het 02, Londen’s belangrijkste plaats voor speciale evenementen.

Beste tijd van het jaar om naar Londen te reizen

De zomermaanden zijn het populairst om naar Londen te reizen, maar de wintermaanden zijn ook zeer geschikt voor sightseeing. Hoewel de stad een 365 dagen bestemming is, is ze vooral feestelijk in de winter, wanneer hotels en attracties vaak goedkoper zijn dan in andere tijden van het jaar. December is een populaire reistijd, en de uitverkoop na Kerstmis begint al op 26 december. Januari en februari zijn ook rustigere maanden, en de midweek biedt uitstekende voordelige aanbiedingen.

De beste tijd om Londen te bezoeken hangt af van je persoonlijke voorkeuren. In het algemeen zijn de zomermaanden aangenamer dan de herfst. Je kunt echter wel wat koud weer te verduren krijgen. Terwijl november tot en met maart warm en zonnig zijn, kunnen de winters in Londen erg koud en nat zijn. In deze tijd kun je te maken krijgen met een grote rij om de bezienswaardigheden te bekijken en souvenirs te kopen. Als je je reis echter rond een vakantie plant, zul je het waarschijnlijk beter naar je zin hebben dan in de winter.