Travel

Plaatsen om te bezoeken in Mauritius

Er zijn veel plaatsen om te zien en te verkennen op Mauritius. Enkele van de bekendste zijn Ile Aux Aigrettes, Blue Bay Marine Park, en Le Morne Brabant, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Misschien heb je zelfs het geluk een kitesurfer te spotten! In dit artikel geven we je wat tips over wat te doen als je hier bent.

Le Morne Brabant staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

Het culturele landschap van Le Morne, een dramatische rotspunt op de zuidwestelijke punt van Mauritius, is een spiritueel en natuurlijk toevluchtsoord met een hoge symbolische waarde in verband met de afschaffing van de slavernij. Het schiereiland was het thuis van marrons en weggelopen slaven, die een schuilplaats zochten in de opaalkleurige lagune aan de voet van de rotspunt. De berg, of Le Morne, werd in juli 2008 UNESCO Werelderfgoed.

De eerste slaven werden in 1639 uit Madagascar naar het eiland gebracht. In de 18de eeuw werkten ze op suikerriet-, tabak- en ebbenhoutplantages. Toen de handel met de Fransen eenmaal geopend was, brachten deze mensen slaven uit andere delen van de wereld om op het eiland te werken. Le Morne Brabant was een toevluchtsoord voor gevluchte slaven in de 18de en het begin van de 19de eeuw, en ze kregen de naam ‘Marrons’.

Le Morne Brabant is een kitesurf hotspot

Le Morne Brabant, een populaire kitesurfplek op Mauritius, ligt op ongeveer drie mijl van de hoofdstad van het eiland, Port Louis. Ondanks zijn kleine omvang trekt Le Morne tientallen kitesurfers uit de hele wereld aan. Of je nu een beginner bent of een ervaren pro, je zult je zeker vermaken in deze schilderachtige omgeving.

Het eiland Mauritius herbergt verschillende kitesurf hotspots. Le Morne is het populairst, met omstandigheden die ideaal zijn voor beginners en meer gevorderde kiters. Hoewel de golven niet zo druk zijn als die in andere delen van het eiland, biedt deze lagune een veilige omgeving voor beginners. Le Morne ligt ook op 600 meter van een van de beste golven ter wereld.

Ile Aux Aigrettes

Als je op zoek bent naar een unieke vakantie-ervaring, kun je niet verkeerd doen met een eilanduitstapje in Mauritius. Het eilandje Ile aux Aigrettes, een voor de kust gelegen stipje land, is zowel een wetenschappelijk onderzoeksstation als een natuurreservaat. Veel bezoekers stromen elk jaar naar het eiland, maar het is ook een favoriet van de Mauritianen.

Ile aux Aigrettes ligt ongeveer 800 m uit de zuidoostelijke kust bij Mahebourg en is een van de best bewaarde geheimen van Mauritius. Het eiland is een van de laatste overgebleven lappen droog kustbos. Jammer genoeg hebben kaalslag en bomenkap in de loop van de tijd een groot deel van de teloorgang van het eiland veroorzaakt, maar een paar jaar geleden kon het eiland door pogingen tot natuurbehoud weer hersteld worden. Vandaag herbergt het eiland meer dan 60 verschillende soorten inheemse planten.

Blue Bay Marine Park

In het oceaanreservaat kunnen bezoekers een koraaltuin en een verscheidenheid aan vissen en zeeschildpadden bekijken. Tochten met een glasbodemboot geven je een close-up blik op de onderwaterwereld. Bezoekers kunnen ook een tochtje met een glasbodemboot maken om de omringende eilanden en koraalriffen te verkennen. Blue Bay Marine Park is de perfecte plaats om een dag in Mauritius door te brengen. Het eiland heeft ook veel andere interessante plaatsen om te bezoeken.

Het mariene park heeft een grote verscheidenheid aan koralen en herbergt het grootste hersenkoraal in de Indische Oceaan. De koralen herbergen verschillende soorten zeedieren, waaronder de beroemde Nemo en Dory. Het mariene park strekt zich vanaf de kam van een rif een kilometer in zee uit. Een tocht naar Blue Bay geeft je een unieke gelegenheid om het koraalrif te bekijken en er lekker te zwemmen of te snorkelen.

Grand Baie dorp

Het noordelijke eiland van Mauritius, Grand Baie, is een klein stadje dat afgelegen stranden biedt zoals La Cuvette. Er is ook een openbaar strand bij Pereybere, dat bezaaid is met zeilboten. Restaurants en levendige bars vind je in het dorp, en de grote bazaar is een prima plek om handwerk op de kop te tikken. Je kunt ook wild zien vissen bij Gunner’s Quoin, een afgelegen pier.

De stad Grand Baie is geëvolueerd van een slaperig kustplaatsje tot een bruisende moderne stad. Zijn ongerepte stranden zijn perfect om te zwemmen en te snorkelen. Het zachte zand en het ondiepe water maken het een prima plek voor een strandpicknick. Je kunt er genieten van een heerlijke Creoolse maaltijd of je tegoed doen aan een paar rumcocktails in een van de strandtentjes.

Tamarinde Watervallen

Als je een reis naar Mauritius plant, wil je misschien de schilderachtige attractie van de Tamarind Waterfalls in je reisprogramma opnemen. Deze schilderachtige serie van zeven watervallen ligt aan de Rivière Tamarin, twee kilometer ten noordwesten van Mare aux Vacoas. Hier kun je de watervallen bewonderen en het schitterende uitzicht op het omringende landschap in je opnemen.

De schitterende Tamarinde Watervallen, ook bekend als de Zeven Cascades, zijn een geweldige plek om de dag door te brengen. Ze bieden een prachtig uitzicht op de westkust van het eiland en op de berg Le Morne. Er zijn een aantal wandelpaden en rotsklimgebieden om te verkennen, maar als je je lichamelijk fit voelt, kun je een ontspannen wandeling door het bos maken en genieten van een verfrissende duik.