Lifestyle

Heb je echt een grote propaantank nodig?

Je vraagt je misschien af waarom je een propaantank van 2000 gallon zou moeten kopen. Het antwoord is dat deze tanks duur zijn en slechts tot 80% van hun volle capaciteit gevuld kunnen worden. Een propaantank van duizend gallon zal meer dan genoeg zijn voor het meeste thuisgebruik. Maar als je een groter huis hebt of van plan bent je huis te verkopen, kun je beter een tank kopen die twee keer zo groot is. Deze tanks zijn 3,5 voet hoog en 16 voet lang, en kunnen zowel bovengronds als ondergronds geïnstalleerd worden. Maar zorg ervoor dat je ze minstens tien voet van je huis plaatst en 25 voet van elke ontstekingsbron.

Grote propaantanks zijn duur

De kosten van een grote propaantank variëren sterk naargelang de plaats van de tank. Een 1000-gallon tank kan je tussen de $750 en $1250 kosten en een kleinere tank kost rond de $50. Terwijl een propaantank kopen duur kan zijn, is er een leasen betaalbaarder. Met leasen hoef je hem niet te kopen, en je hoeft je ook geen zorgen te maken over het moeten betalen van de levering van de tank. Als hij onbruikbaar wordt, vervangt je propaanleverancier hem gratis.

Er zijn twee basistypes propaantanks. Met een draagbare tank kun je ze van de ene plaats naar de andere verplaatsen, terwijl een statische tank ter plaatse bijgevuld moet worden. Bij het bepalen van de grootte van een propaantank moet je nagaan hoeveel gas je zult gebruiken voor de verwarming en het warm water van je huis. Propaantanks zijn niet geschikt voor gebruik onder de grond, en worden meestal gebruikt voor industriële of landbouwdoeleinden. Houd er rekening mee dat propaantanks ontworpen zijn om 80% van hun capaciteit op te slaan, dus het kan zijn dat je twee tanks moet kopen in plaats van één.

Hoewel het niet ongewoon is dat huiseigenaren geld besparen op de installatiekosten door een grotere tank ondergronds te installeren, kan een nieuwe toch een aanzienlijke investering zijn. Om een grote propaantank ondergronds te installeren moet je bijvoorbeeld een sleuf graven waarin de tank past, wat tussen $1.130 en $5.150 kan kosten. Voor een nieuwe tank zal ook een vergunning nodig zijn, die kan variëren van $25 tot $50. Controleer je plaatselijke verordeningen om te bepalen hoeveel het zal kosten om een nieuwe tank op je eigendom te installeren.

Grote propaantanks kunnen maar tot 80% gevuld worden

Je vraagt je misschien af waarom het propaanbedrijf zijn grote propaantanks slechts tot 80% zou vullen, terwijl ze ze tot elke graad kunnen bijvullen? Het antwoord is eenvoudig: omdat ze het geld niet hebben om aan een omwisseling te besteden. Grote tanks hebben een vlottergestuurde klep in het handvat. Dit ventiel kan alleen geopend worden door iemand die weet hoe je een ontluchtingsventiel gebruikt. Hoewel dit niet de meest handige manier is om een tank te vullen, kan het wel.

De reden hiervoor is dat propaan uitzet bij hetere temperaturen. Bij dezelfde toename in temperatuur zet propaan 17 keer uit. Propaan heeft ruimte nodig om uit te zetten. Propaan bezorgdiensten zijn zich van dit feit bewust. Ze zullen de tank slechts tot 80% vullen en dan stoppen met brandstof toevoegen tot het niveau het doel bereikt heeft. Deze extra ruimte fungeert als een kussen voor de propaan druk die ontstaat als de tank heet wordt.

Hoewel 80% het maximum is dat je een grote propaantank kunt vullen, is het belangrijk dat je de ruimte ertussen houdt voor uitzetting. Propaantanks zijn ontworpen voor ongeveer 160 gallon propaan. Bovenin hebben ze een extra 40 gallon voor uitzetting. Als je een propaantank op zijn kant zou omdraaien, zou je ruw vloeibaar propaan naar buiten pompen, waardoor zes voet hoge vlammen ontstaan. Omdat motorhometanks horizontaal gemonteerd zijn, gaat de ophaalbuis nog steeds naar de bovenkant van de tank.

1000-gallon propaantank

Een 1000-gallon propaantank wordt algemeen gebruikt voor industriële en commerciële toepassingen. Hij kan energie leveren voor toestellen met een hoog BBTU en kan bovengronds of ondergronds geïnstalleerd worden. Voor de beste prestaties moet je je propaantank minstens 25 voet van een gebouw of erfgrens installeren. Een propaantank van 1000 gallon kan ongeveer 12.000 BTU aan brandstof opslaan, genoeg om een grote kachel te laten branden. Maar heb je er echt een nodig?

De grootte van een 1.000-gallon propaantank hangt af van je behoeften en je plaats. Een huis met meer dan 1.500 vierkante voet zal waarschijnlijk een grotere tank nodig hebben dan een klein huis. De extra grote tank is meestal gereserveerd voor commerciële en agrarische toepassingen, eerder dan voor woonhuizen. De eenmalige investering betaalt zich echter op de lange duur terug, omdat je zelf kunt bepalen wanneer en waar je hem vult. En omdat de tank meer brandstof bevat, zal hij goedkoper zijn om bij te vullen.

Hoewel horizontale 1.000-gallon propaantanks minder algemeen zijn, bieden ze dezelfde voordelen als de verticale. Een horizontale tank zorgt voor minder zicht over de grond, en geeft minder kans op problemen. Bovendien kun je de tank verbergen achter hekken en struiken. Maar controleer wel goed de plaatselijke verordeningen om er zeker van te zijn dat je propaangas opslagtank voldoet aan de normen van je stad of gemeente. Je zult er zeker van willen zijn dat je propaantank niet bijdraagt tot vervuiling of schade.