Travel

Een gids voor Brisighella, Italië

Denk je aan een bezoek aan Brisighella, Italië? Het kleine dorp is een prima plaats om te beginnen! Zijn thermale centrum, kasteel en wijngaarden zijn maar enkele van de redenen om te gaan. Leer meer over het dorp en zijn omgeving. We hebben deze gids samengesteld om je te helpen je bezoek te plannen. We hebben ook een aantal dingen op een rijtje gezet die in de omgeving te doen zijn, zodat je je reis zonder gedoe kunt plannen! Lees verder om meer te leren over Brisighella.

Brisighella is een klein dorp

Brisighella ligt in de regio Emilia-Romagna en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het dorp is omgeven door oude karstheuvels, en de beek Acqua Fredda stroomt ondergronds en komt bij de ingang van het stadje weer boven. De beek heeft altijd drinkbaar water geleverd, en Brisighella werd gesticht aan de voet van twee centrale pieken. Het stadje is bekend om zijn olijfolie, die in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd. De stad heeft ook zeedennen, die een klassieke toets aan het landschap geven.

Het heeft een thermaal centrum

Het stadje Brisighella heeft een thermaal centrum met zwavelhoudend en sobromoïde water. Het ligt ongeveer 300 meter van het centrum van de stad. Bovendien heeft Brisighella een middeleeuws festival in juni en een olijvenfestival in november. In deze tijden viert de stad een rijke olijvenoogst en biedt ze kuren met zwavelhoudend en sobromoïde water. Het thermale water heeft geneeskrachtige eigenschappen, die helpen bij het voorkomen en genezen van de ziekten die Brisighella veroorzaakt.

Het heeft een kasteel

De stad Brisighella is doortrokken van geschiedenis en kan bogen op een aantal religieuze gebouwen. Eén zo’n bouwwerk is de 5de-eeuwse Pieve di San Giovanni in Ottavo, plaatselijk bekend als de “Pieve del Tho”. Deze Romeinse kerk werd in de 11de en 12de eeuw herbouwd. Ze ligt op de achtste mijl van de oude Romeinse weg die Faenza met Florence verbond.

Het heeft wijngaarden

“La Collina” betekent “heuvel” in het Italiaans, en het is de naam van de wijngaard van de streek. De stad ligt op de eerste heuvels van de oostelijke Apennijnen, niet ver van Faenza, de beroemde stad voor keramiek. Emilia Romagna wordt beschouwd als een van de mooiste streken van Italië. De wijngaarden van “La Collina” zijn steil en gericht op het zuidwesten en zuidoosten.

Het heeft een oude mijngroeve

Als je ooit door de straten van een Italiaans stadje gelopen hebt, is het je waarschijnlijk opgevallen dat Brisighella een oude mijngroeve heeft. Oorspronkelijk was Brisighella een groot mijnstadje, bekend om zijn gipsafzettingen. Nu zijn de mijngrotten van het stadje omgebouwd tot allerlei gebruiksmogelijkheden, waaronder een geologisch museum. Je kunt een rondleiding door de omgeving maken, en je zult verrast zijn te ontdekken dat de mijngrotten van het stadje tot een museum zijn omgebouwd.

Het heeft een kerk

De Brisighella kerk is het belangrijkste monument van de stad, en een van de best bewaarde in Romagna. De kerk staat bekend om haar majesteit, eenvoudige schoonheid, en tijdloze aanwezigheid. Het stadje ligt in een mooi rivierdal, en de kerk is omgeven door oude sporen uit de tijd van keizerin Galla Placidia. De kerk werd tussen de achtste en tiende eeuw gebouwd op de ruïnes van een oud Romeins complex.

Ze heeft een sagre

Brisighella mag dan een kleine stad zijn, ze heeft veel te bieden met haar rijke geschiedenis en vele mooie sacrale gebouwen. In het plaatselijke dialect wordt de stad “Pieve del Tho” genoemd, wat “pieve van de Tho” betekent. De 5e eeuwse kerk werd in de 11e/12e eeuw herbouwd. Gelegen aan een oude Romeinse weg, biedt ze een blik op de geschiedenis van Brisighella.