Travel

Dingen om te zien in Kochi, Japan

Als je een reis naar Japan plant, is een van de steden die je misschien wilt overwegen een bezoek aan Kchi. Deze prefectuur ligt op het eiland Shikoku, en is de woonplaats van meer dan 40 procent van de bevolking. Of je nu op zoek bent naar een schilderachtig strand of een winkelparadijs, er is van alles te zien in en rond Kchi. Lees verder om meer over deze stad te weten te komen bij je volgende reis!

Niyodo rivier

De Niyodo rivier in Kyoto, Japan, is een prachtig, schilderachtig stuk water. Bezoekers kunnen kiezen om de rivier te raften, te fietsen of te bewandelen. De Qraud faciliteit verhuurt fietsen, kano’s en vlotten voor deze activiteit. De Niyodo rivier mondt uit in de Stille Oceaan en is het hele jaar door populair bij surfers. Wandelen langs de Niyodo is populair, en de kloof zelf is adembenemend. Wandelaars kunnen ook zeldzame planten spotten die langs de kristalheldere rivier groeien.

Aogi, een restaurant in het Niyodo gebied, biedt udon noedels met Japanse wantkrab. De krabboter sijpelt in de bouillon en verleent die een uitzonderlijke smaak. De chef bereidt ook verse Japanse forel in mirin, suiker en sojasaus. Als je een spannende manier zoekt om wat plaatselijke vis te proberen, is de meergarnaal een prima keuze.

Muroto Stad

Muroto City ligt in de Kchi prefectuur, Japan. Ze werd gesticht op 1 maart 1951. Op 1 februari 2021 telde de stad 14.006 inwoners en een dichtheid van 56 inwoners per vierkante kilometer. In 2008 had de stad een totaal inwonertal van 7.476. De oppervlakte is 1,3 vierkante kilometer, en Muroto heeft een bevolkingsdichtheid van 56.

De kustlijn is gevormd door de krachten van de zee, de wind en vulkanische activiteit. De stad biedt schilderachtige routes en uitkijkpunten langs de hellingen van het kustgebergte, waarbij de gevaren van aardbevingen en tsunami’s onder de aandacht worden gebracht. De stad heeft ook een hartvormig monument dat de bedelpriester Kukai herdenkt, die vijftien eeuwen geleden de Shikoku pelgrimstocht stichtte. Je kunt hier zelfs de overblijfselen van een zeeleeuw zien!

Obiyamachi Winkelgalerij

Als je op zoek bent naar een leuke winkelervaring, dan is de Obiyamachi Shopping Arcade de plek om heen te gaan. Dit winkelcentrum ligt in het centrum van de stad en biedt de perfecte mix van plaatselijke levensmiddelen en Japanse souvenirs. De arcade heeft verschillende restaurants en Purikura fotobooths. ’s Avonds verandert de arcade in een wijn- en jazzbar, waar je kunt genieten van de otsumami en een middagje ontspanning.

Je komt er: Vanaf het station kun je Sanbashidori nemen, een drukke straat die zich over een kilometer uitstrekt. Je kunt er in minder dan tien minuten heen lopen. Je kunt ook even stoppen bij het beroemde Harimayabashi, dat bekend is om zijn liefdesverhaal. Als alternatief kun je de expresweg nemen tot in het centrum van de stad. Het treinstation ligt op slechts tien minuten lopen.

Niyodo Blauwe kleur

De beroemde Niyodo rivier in Kochi herbergt het zuiverste en mooiste blauwe water van Japan, dat de naam Niyodo Blue draagt. Nobuyuki Takahashi bedacht de term nadat hij schilderachtige foto’s had gemaakt en gefascineerd was door de azuurblauwe kleur van de rivier. Het is een wonder van de natuur, en het water glinstert en fonkelt als het licht door de bomen schijnt.

De Niyodo rivier stroomt vanaf de Mt. Ishizuchi, in de prefectuur Ehime. Ze heeft een mystieke blauwe kleur die al tientallen jaren tot de verbeelding van bezoekers spreekt. Er zijn wandelpaden door kloven en warmwaterbronnen in de omgeving, en je kunt er zelfs proeven van de plaatselijke thee, die bekend staat om zijn natuurlijke gezondheidsvoordelen. Maar de beste manier om Niyodo Blue te ervaren is door te wandelen door de kloven. Een populair wandelpad door de Yasui rivier loopt door dit oerbos.

Yuzu vruchten

Als je een mooie plek zoekt om een heerlijke Japanse citrusvrucht te proeven, ben je hier op de juiste plaats. Yuzu is een populaire citrusvrucht van het eiland Shikoku, waar Kochi de grootste producent van yuzu in het land is. Deze citrusvrucht wint aan internationale populariteit, en de producenten beginnen de vruchten zelfs naar Europa uit te voeren. Maak een rondgang door de boomgaarden en ontdek de wortels van deze bloeiende handel. Yuzu vind je in supermarkten, kraampjes langs de weg en op markten, maar je kunt ze het beste vers eten!

Verse yuzu is illegaal om in de Verenigde Staten in te voeren, vooral om de Amerikaanse landbouw te beschermen. De vrucht wordt in vele delen van Azië gekweekt, ook in Californië en Hawaii. Het is echter niet zo gemakkelijk verkrijgbaar als in andere delen van de wereld. Bovendien is yuzu erg duur. Bovengenoemde redenen maken yuzu fruit in Kochi tot een unieke en heerlijke traktatie.

Nachtelijke luchten

Er is geen betere manier om je te ontspannen dan onder de sterrenhemel in de omgeving van Kochi, waar je de natuurlijke schoonheid van de omgeving kunt verkennen. Als je toch in de stad bent, kun je ook genieten van astronomische observatie in het Shimanto Astronomisch Observatorium. Dit observatorium ligt aan de oever van de Shimanto rivier, zodat je de sterren kunt zien zonder de stad te hoeven verlaten. Je kunt ook een tochtje met een boot met glazen bodem maken om het onderwaterlandschap te bekijken.

De nachtelijke hemel van het eiland Kozushima is zo donker dat veel bezoekers naar hier komen om sterren te kijken. Als gevolg daarvan vaardigde het dorp een verordening uit om lichtvervuiling te voorkomen. Binnen korte tijd installeerde het dorp nieuwe buitenverlichting, waardoor de nachtelijke lichtomgeving op het eiland veranderde. Het was het eerste in Japan dat maatregelen nam om de lichtvervuiling in zijn centrale gebied in te dammen. Deze maatregelen zullen binnenkort ook in andere delen van het eiland worden genomen.