Lifestyle

Dingen om op te letten bij het kopen van een crossmotor

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een crossmotor koopt, zelfs als hij al jaren in een opslagruimte staat. Controleer eerst het luchtfilter. Vraag de verkoper of je binnenin mag kijken, en als hij weigert, is er iets dat hij probeert te verbergen. Vuile luchtfilters tonen aan dat de eigenaar niets gedaan heeft om de motor te onderhouden. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, kijk dan naar het VIN en de OHV sticker van de motorfiets. Probeer er daarna een proefrit mee te maken en een gevoel voor de motor te krijgen.

Een tweedehands crossmotor kopen

Voor je op pad gaat om een tweedehands crossmotor te kopen, moet je eerst je onderzoek doen. Je moet ook rekening houden met je budget. De prijs van een tweedehands fiets kan sterk variëren. Je moet ook rekening houden met het soort rijden dat je van plan bent te doen. Hoewel je misschien een fiets kunt vinden voor minder dan $ 500, is het een goed idee om met een duurder model te beginnen. Dan kun je de prijs aanpassen aan je budget.

Controleer het VIN van de fiets

Om een crossmotor te identificeren, controleer je het VIN nummer. Het VIN vind je op elk geregistreerd voertuig. Het bevat zeventien cijfers die vele doelen dienen. Deze nummers identificeren het model, de herkomst, en de ontwikkelaar van het voertuig. Bovendien wordt het VIN gebruikt om de geschiedenis ervan te achterhalen, inclusief ongevallen. Je vindt het VIN op de hals van de crossmotor, de rechterkant, en het stuurframe. Het is ook te vinden op de titel.

De OHV sticker controleren

Voordat je een crossmotor koopt, is het belangrijk de OHV sticker te controleren. OHV is kort voor off-highway vehicle. Het is in Texas verplicht om met een OHV vergunning op openbaar terrein te rijden. De sticker zit meestal op de voorvork van een crossmotor, driewielige ATV, of utility-terrain vehicle. De sticker is 365 dagen geldig nadat hij is afgegeven.

Een proefritje maken

Het kan verleidelijk zijn om gratis een crossmotor te krijgen, maar pas op! Je kunt opgelicht worden als je er niet goed mee kunt rijden of als hij aanzienlijke schade heeft. Hoewel een visuele inspectie je een idee geeft van de toestand, worden veel dingen pas duidelijk als je op de motor stapt en erop rijdt. Je kunt bijvoorbeeld de toestand van de motor bekijken zonder erop te rijden.

De prijs in de gaten houden

Als je een crossmotor koopt, moet je op de prijs letten en op zoek gaan naar verkopers die niet al te terughoudend zijn. Hoewel een prijs meestal in steen gebeiteld is, kun je toch een beetje willen onderhandelen. Als de verkoper bijvoorbeeld zegt dat zijn fiets $300 kost, kun je je ongemakkelijk voelen om over die prijs te onderhandelen omdat de tandwielen al lang over hun top zijn en de ketting versleten is. Als dat het geval is, zul je ze allebei moeten vervangen.