Lifestyle,  Travel

De vriendelijkste landen ter wereld

Veel reizigers zouden in het buitenland graag een vriendelijk onthaal ervaren. Een gevoel van waardering kan immers helpen om de reisangsten van vroeger te overwinnen. Deze lijst van vriendelijkste landen omvat zowel bekende bestemmingen als enkele verborgen juweeltjes. De vriendelijkste landen zijn gebaseerd op de InterNations’ Ease of Settling in Index, en dit zijn grotendeels cijfers van vóór de pandemie. Lees verder om meer over deze landen te weten te komen.

Portugal is het vriendelijkste land ter wereld

Volgens een recente enquête is Portugal het vriendelijkste land ter wereld. Slechts drie Europese landen halen de lijst, maar Portugal stijgt negen plaatsen ten opzichte van 2016. Tweede op de lijst zijn Taiwan en Mexico. Alleen Koeweit is het minst vriendelijk, met 46% van de ex-pats die aangeven dat hun houding niet de vriendelijkste is. Portugal is ook een populaire bestemming voor internationale studenten, met veel universiteiten die cursussen Engels aanbieden.

Ondanks het lage misdaadcijfer kunnen elektriciteit, gas, auto’s en tol op de autostrada duur zijn. Volgens de Global Peace Index staat Portugal op de derde plaats van 163 landen. Wapenbezit is legaal, maar niet voor persoonlijke bescherming. Hoewel Portugal een laag misdaadcijfer heeft, zijn de bewoners gewend aan vrede en harmonie en proberen ze conflicten waar mogelijk te vermijden. Ze eten graag vis en drinken wijn, maar wees voorbereid op kleine gelegenheidsmisdrijven.

Costa Rica

Expats in Costa Rica zeggen dat de mensen gastvrij en vriendelijk zijn. Dit is een land dat bekend staat als “Pura Vida”, of het “Zuivere Leven”. Volgens een enquête zei 78% van de ondervraagden dat ze zich op hun gemak voelden in Costa Rica. In feite zei 48% van de expats dat ze permanent in het land zouden blijven. Een recente studie van de University of British Columbia vond dat expats die nieuw in het land zijn, melden dat Costa Ricanen gastvrij en vriendelijk zijn.

Het land heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van de bescherming van zijn nationale parken en stranden. Het land heeft meer dan 800 mijl ongerepte kustlijn, zowel aan de Caraïbische als aan de Pacifische kant. Populaire stranden zijn Tamarindo in de provincie Guanacaste, waar surfers een dagje kunnen surfen en naar de zeeschildpadden kunnen kijken. Ondanks de weelderige en gevarieerde topografie van het land, blijft het een van de vriendelijkste landen ter wereld.

Cambodja

Cambodja staat bekend om zijn warme, vriendelijke bevolking. Ondanks zijn moeilijke verleden hebben buitenlandse bezoekers weinig moeite zich aan de cultuur aan te passen, en 96% van de expats beoordeelt de algemene vriendelijkheid van het land positief. Meer dan de helft van alle expats is het ermee eens dat de mensen gastvrij zijn, en 39 procent zegt zich thuis te voelen in Cambodja. Hier zie je waarom. Dit is een van de vriendelijkste landen ter wereld, volgens een recent onderzoek van Rough Guides.

Een Brits reisgidsenboek, Rough Guides genaamd, peilde onlangs bij zijn lezers naar de vriendelijkste landen ter wereld. De resultaten werden samengesteld met behulp van sociale media sites. De top vijf landen waren Cambodja, Thailand, Laos, en Indonesië. Ondanks deze ranglijst is Cambodja echter nog steeds een vriendelijk land, en reizigers kunnen met een gerust hart door het land reizen als ze een beetje basis-Engels spreken. Hoewel er veel te zien en te doen is in Cambodja, zal een bezoek een onvergetelijke ervaring zijn!

Portugal

In de gids Expat Insider 2021, gepubliceerd door InterNations, werd Portugal gerangschikt als een van de vriendelijkste landen in Europa. Deze ranglijst meet factoren als BBP per hoofd van de bevolking, sociale steun, vrijgevigheid, vrijheid en corruptie. Het is gemakkelijk te zien waarom Portugal de lijst haalde. Expats die in het land wonen zeiden dat ze zich welkom en thuis voelden. Portugal is een van de vriendelijkste landen van Europa – maar dat betekent niet dat de plaatselijke bevolking hier de aardigste is.

Uit de enquête bleek dat 36 procent van de expats in Portugal zich meteen thuis voelde, en dat ze voor altijd zouden blijven. Een andere studie wees uit dat vier op de vijf expats zeiden dat de mensen in Portugal warm en gastvrij zijn voor nieuwkomers. De resultaten waren indrukwekkend, maar er zit meer achter dit positieve vooruitzicht. Als je erover denkt om naar Portugal te verhuizen, heb je de juiste keuze gemaakt. Als je je zorgen maakt over de taalbarrière, overweeg dan een loopbaan als leraar Engels in Portugal.

Newfoundland

Met een unieke mengeling van cultuur en geschiedenis heeft Newfoundland veel bezienswaardigheden om te verkennen. De kleurrijke stadjes L’Anse au Clair, Cow Head, Twillingate, Clarensville, Trinity, en St. John’s zullen zeker indruk maken. Dit is de oudste continu bewoonde plaats in Engelssprekend Noord-Amerika. Je hebt ook de gelegenheid om naar live muziek te luisteren terwijl je de streek verkent.

Je vindt er stille bezinningsplekken langs oceaanpaden en in de weidse valleien. Je ziet ook ijsbergen in plaatsen als Twillingate, “Iceberg Capital of the World”, waar je de majestueuze kalfachtige wezens kunt bewonderen. Evenzo zie je walvissen en de provinciale vogel van Newfoundland, de papegaaiduiker. Maar, ook als je hier geen walvissen vindt, kun je het land bezoeken om ze te zien!

Schotland

Als je naar Schotland verhuist, vind je het misschien moeilijk om je aan te passen aan het plaatselijke accent, of vind je het moeilijk om kleding te vinden en je was te doen. Hier zijn wat tips om in Schotland te wonen! Zorg dat je voor je vertrek de plaatselijke belastingen hebt onderzocht, want die variëren sterk, afhankelijk van waar je woont, of je televisie hebt, en meer. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende tarieven en belastingen in Schotland.

Een recente studie van Rough Guide, een online reismagazine, rangschikte Schotland onder de vriendelijkste landen ter wereld. De groep ondervroeg de lezers van hun website via Twitter om de vriendelijkheid van de mensen in elk land te bepalen. Hoewel sommige landen in Europa hoger gerangschikt werden dan andere, was Schotland het enige Europese land dat de top 10 haalde.