Lifestyle

De voordelen van het scheren van lichaamshaar

De voordelen van het scheren van lichaamshaar zijn onder andere het verminderen van slepen en geurtjes, en het vermindert ook lichaamsgeur. De reden hiervoor is dat haar zweet vasthoudt en de groei van bacteriën ondersteunt die lichaamsgeur kunnen veroorzaken. Door je lichaamshaar te scheren elimineer je deze bron van geur, en zie je er naakt goed uit. Deze voordelen liggen voor de hand, maar er zijn er nog veel meer. Ontdek welke voor jou geschikt is.

Lichaamshaar wegwerken vermindert de lichaamsweerstand

Als je een serieuze wedstrijdzwemmer bent, weet je waarschijnlijk wel dat het scheren van je lichaamshaar de lichaamsweerstand tijdens het zwemmen vermindert. Maar scheren vermindert niet alleen de weerstand tijdens het zwemmen, het kan ook je snelheid verhogen. Tijdens grote wedstrijden kiezen serieuze zwemmers er vaak voor om hun hele lichaam te scheren, inclusief borst en armen. Om de luchtweerstand van het lichaam te verminderen, moeten zwemmers hun lichaamshaar vóór een wedstrijd scheren.

Onderzoekers van de University of California San Diego en de Iowa State University bestudeerden de zwemprestaties van mannelijke collegiale zwemmers voor en na het scheren van bloot borsthaar. Ze maten de afgelegde afstand per slag en de VO2 na het zwemmen met en zonder scheren. Ook maten ze het lactaatgehalte in het bloed na het zwemmen. De resultaten van deze experimenten wezen uit dat scheren de lichaamsweerstand met ongeveer 23% vermindert, bijna de fysiologische kosten van collegiale zwemtraining.

Het voorkomt zweten

Veel atleten zweren bij een eenvoudige oplossing voor zweetproblemen: het scheren van lichaamshaar. Haar op het lichaam is een bron van vocht dat zich in de poriën van de huid kan ophopen, waardoor je je zweteriger en vochtiger gaat voelen. Ook al voorkomt deodorant het zweten niet, het helpt in ieder geval de geur te maskeren. Het probleem met scheren is dat het de bron van het zweten niet wegneemt – de eccriene klieren die zweet produceren op de oksels en andere delen van het lichaam zijn nog steeds op hun plaats.

Naast het scheren van lichaamshaar zijn andere remedies tegen overmatig zweten onder meer cafeïne en gekruid voedsel. Deze stoffen triggeren het vrijkomen van de neurotransmitter acetylcholine, die een rol speelt bij het stimuleren van zweten. Je kunt zelfs onder het mes gaan en een botox injectie krijgen, of uitwendige antitranspiratiemiddelen en doekjes gebruiken om je zweten te verminderen. Hoewel deze behandelingen niet altijd voldoende zijn, kunnen ze je helpen je aandoening onder controle te houden.

Het vermindert de geur

De belangrijkste geurzones in het lichaam zijn de oksels, de voeten, de hoofdhuid en de liezen. Deze plekken produceren veel lichaamszweet, dat de perfecte omgeving vormt voor bacteriën om te gedijen. Zweet kan ook veroorzaakt worden door kleding, want schoenen en sokken houden vocht vast en veroorzaken lichaamsgeur. Een goede manier om lichaamsgeur te verminderen is om zo mogelijk op blote voeten te lopen. Je voeten droog houden is een andere goede manier om geur te voorkomen.

Er zijn verschillende dieetmanipulaties die lichaamsgeur kunnen verminderen. Groene groenten bevatten chlorofyl, een krachtige antioxidant die nare geurtjes neutraliseert. Chlorofyl helpt het lichaam ook ontgiften door ongewenste moleculen in een sandwich te stoppen en vast te houden tot ze worden uitgescheiden. Regelmatig groente eten helpt ook lichaamsgeur te verminderen. Het is ook belangrijk op te merken dat lichaamsgeur een teken is van onderliggende gezondheidsaandoeningen.

Je ziet er naakt goed uit

De onzekerheden over naakt zijn zitten allemaal in je gedachten, dus de eerste stap om ze te veranderen is je gedachten te veranderen. De meesten van ons denken immers slecht over onszelf, dus kunnen we onze gedachten veranderen door te veranderen hoe we over onszelf denken. Maar de werkelijkheid is veel minder sexy. Dus, hoe kun je je gedachten veranderen zodat je er naakt beter uitziet? Volg deze tips om er goed uit te zien terwijl je naakt bent!

Zelfvertrouwen is een van de sleutels om er goed uit te zien in je blootje. Mensen zien schoonheid vaak in fysieke kenmerken, maar er is meer dan dat. Schoonheid komt van binnenuit, en het zijn je persoonlijkheid en houding die je tot een mooi mens maken. Als je je zenuwachtig voelt om naakt te gaan, draag dan losse kleding om drukplekken op je huid te voorkomen en ga door met je gewone bezigheden. Uiteindelijk zul je er beter van worden!