Food,  Lifestyle

De voordelen van geelwortel thee

De Cherokee stam gebruikte gele wortel als middel tegen veel verschillende kwalen, waaronder ademhalings- en spijsverteringsproblemen. Door zijn ontstekingsremmende eigenschappen werd het zeer aanbevolen als oogspoeling en behandeling van de luchtwegen. De voordelen ervan strekken zich uit van ademhalingsaandoeningen tot andere kwalen, waaronder allergische rhinitis, seizoensgebonden allergieën, astma, laryngitis, huidaandoeningen, en meer. Hoewel het niet algemeen als thee gebruikt wordt, gebruikte de Cherokee stam het om spijsverteringsproblemen, zoals constipatie, te behandelen door de galstroom en spijsverteringsenzymen te stimuleren.

Ontstekingsremmend

Traditioneel gebruikt als oogspoeling, wordt gele wortel in de volksgeneeskunde gebruikt om ontstekingen in slijmvliezen, ademhalingsproblemen en spijsverteringsproblemen te verlichten. Het kruidensupplement bevat ontstekingsremmende en antibiotische eigenschappen, waardoor het een effectieve behandeling is voor een breed scala van aandoeningen. Het is ook heilzaam bij het bestrijden van infecties, waaronder verkoudheid en griep. Hieronder staan enkele van de voordelen van geelwortel thee opgesomd. Laten we enkele van deze voordelen nader onderzoeken.

Antibioticum

Gele wortel, ook bekend als Goldenseal, is een populair kruidensupplement dat al eeuwenlang gebruikt wordt om infecties van de luchtwegen en indigestie te behandelen. Het wordt ook gebruikt bij gewone verkoudheid en indigestie, en heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen. Het kan in de toekomst ook een behandeling zijn voor eetstoornissen. Gele wortel is een natuurlijk supplement dat gemakkelijk verkrijgbaar is bij vitaminen- en gezondheidswinkels. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een goed alternatief is voor voorgeschreven medicijnen.

Kalmerend

Het sedatieve effect van geelwortel thee kan bereikt worden door zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan gebruikt worden als mondspoeling, oogspoeling en tandpasta, en is een veelgebruikt geneeskrachtig kruid. Veel mensen gebruiken het om astma en allergische rhinitis te verlichten, en het is ook een krachtig spijsverteringsmiddel, dat werkt tegen maagzweren en diarree. Men gelooft ook dat het de eetlust verbetert. Deze plant kan het hele jaar door geoogst worden, waardoor het een ideaal kruid is voor wie lijdt aan de nare gevolgen van verkoudheid en griep.

Choleretisch

De choleretische effecten van gele wortel thee zijn al lang bekend. Inheemse Amerikaanse stammen hebben het gebruikt om zijn genezende eigenschappen, en het wordt tegenwoordig gebruikt voor de behandeling van allerlei kwalen, waaronder hoge bloeddruk, diabetes, en spijsverteringsstoornissen. Het wordt ook gebruikt om keelpijn en mondinfecties te behandelen, en om te helpen bij bevallingen. Het is onbekend hoeveel gele wortel precies aan alkaloïden bevat.

Versterker van het immuunsysteem

Er zijn allerlei voordelen van het drinken van deze thee, maar er zijn een paar dingen die je moet weten voor je er aan begint te nippen. Niet alleen is gele wortel een uitstekende booster van het immuunsysteem, het heeft ook verschillende medicinale toepassingen. Het kan gebruikt worden bij een aantal verschillende kwalen, van infecties van de urinewegen tot spijsverteringsproblemen. Je kunt ook het sap ervan drinken om kleine brandwonden te genezen. Als je echter een geheel natuurlijke opkikker van het immuunsysteem zoekt, kun je het beste gele wortelthee of gele theerozen drinken. Beide zijn uitstekend tegen allerlei kwalen te gebruiken en zijn plantaardig, niet gefabriceerd.

Verlaagt de bloeddruk

De oude Chinezen hebben al lang de voordelen erkend van het drinken van gele wortel thee voor het verlagen van de bloeddruk. In de oudheid werd deze plant gebruikt om verschillende kwalen te behandelen, waaronder bloedarmoede en hoge bloeddruk. Het staat ook bekend om zijn krachtige geneeskrachtige werking en is een populaire drank in China. In China kan een kopje gele wortelthee per dag de bloeddruk aanzienlijk verlagen. Hieronder volgen de belangrijkste voordelen van het drinken van geelwortelthee.

Bevordert de lever- of lymfatische functie

Het lymfevatenstelsel heeft meerdere functies in het lichaam, waaronder regulering van de immuunrespons, remming van de proliferatie van T-cellen, en controle van het trans-endotheliale transport van verschillende antigenen en moleculen. Leverziekten hebben verhoogde lymfangiogenese, maar het is niet helemaal duidelijk hoe LECs de werking van de lever beïnvloeden. Er zijn ook nog veel vragen die onbeantwoord blijven. Om beter te begrijpen hoe dit vasculaire systeem de lever beïnvloedt, moeten we nieuwe experimentele modellen ontwikkelen die inzicht kunnen geven in de rol van het lymfatische vasculaire systeem in postnatale levers.

Past goed bij vleeswaren

Wijn en vleeswaren zijn geestverwanten. Terwijl de een de ander perfect aanvult, zullen de juiste wijnen bij vleeswaren de beste eigenschappen van het vlees accentueren zonder het te overheersen. Hier zijn een paar wijn-spijs combinaties om te overwegen. Hier zijn wat ideeën om wijn met vleeswaren te combineren: