Travel

Dagtochten vanuit San Sebastian

Plan je een uitstapje van San Sebastian naar een andere Spaanse stad, dan geeft dit artikel je enkele tips om van je dag buiten de stad een onvergetelijke te maken. De Golf van Biskaje, die aan de stad San Sebastian grenst, is bezaaid met boeiende dagtochten. Een daarvan is San Juan de Gaztelugatxe, een kleine hermitage op een eiland die met een brug met het vasteland verbonden is. De geschiedenis ervan gaat terug tot de 9de eeuw.

Stranden

Dagtochten van San Sebastian naar de stranden kunnen het perfecte dagje uit opleveren, of je nu een romantische avond wilt doorbrengen in een romantisch restaurant aan het strand of de bruisende cultuur van de bloeiende stad wilt verkennen. De stad heeft een elegant voetgangerscentrum, Parte Vieja genaamd, dat bezaaid is met chique winkels, levendige pintxo bars, en tony restaurants. Je kunt ook de kathedraal van de Goede Herder bezoeken, of een rondleiding door het gerestaureerde klooster-museum, het San Telmo Museum.

Je kunt ook naar de badplaatsen van Baskenland gaan. Behalve La Concha herbergt San Sebastian ook het prachtige Baskische Geopark. Aan de schitterende kust liggen stranden, een middeleeuws vissersdorp, en verschillende fijne bodega’s, waar je txakoli kunt proeven. Een bezoek aan deze streken kan je een nieuwe kijk geven op het rijke culturele erfgoed van de streek. Je zult misschien verrast zijn te ontdekken dat Baskenland een overvloed aan stranden heeft.

Musea

Een dagtocht naar musea is een mooie manier om de plaatselijke cultuur te ervaren als je in San Sebastian bent. Er zijn verschillende musea om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke geschiedenis. Het San Telmo Museum is het grootste en oudste museum in San Sebastian, geopend in 1902. De tentoongestelde voorwerpen variëren van oude Egyptenaren tot Baskische geschiedenis, en bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door het gebouw en het terrein. Het gebouw bestaat uit twee hoofddelen, een 16de eeuws origineel en een nieuw gebouwde moderne vleugel die in 2011 voltooid werd.

Het historische centrum van San Sebastian is een prima plek om je Musea dagtocht vanuit San Sebastian te beginnen. Een wandeling door dit centrum biedt je tal van mogelijkheden om te eten en te drinken. Je vindt er verschillende bars en restaurants, en kunt er zonder al te veel moeite eten. Misschien wil je ook wat plaatselijke wijn en kaas proberen. Of je nu op zoek bent naar een uniek cadeau, of gewoon wat quality time met je gezin wilt doorbrengen, San Sebastian is de perfecte plaats om de kunstwereld te ervaren.

Oude stad

Als je op zoek bent naar een dagtrip vanuit San Sebastian, dan moet een uitstapje naar de oude stad van San Sebastian hoog op je lijstje staan. Deze stad ligt aan de halvemaanvormige baai van Concha, en het is een van de meest luxe badplaatsen van Spanje. De stad heeft drie stranden die verscheidene kilometers langs de bochtige kust lopen, met de imposante heuvels van Urgull en Igeldo als boekensteunen. Bezoekers worden naar San Sebastian getrokken voor de met Michelin sterren bekroonde restaurants en de levendige sfeer, maar het heeft ook de lekkerbek genoeg te bieden.

Het oude centrum van de stad is een compacte, schilderachtige mengeling van bars, cafés en Pintxo restaurants. Ze ligt tussen het La Concha strand en het Playa de Zurriola strand, verbonden door bruggen over de rivier. Je kunt het San Telmo Museum en het Victoria Eugenia Antzokia Theater bezoeken, die beide de Baskische cultuur en tradities laten zien. Je kunt ook een Bertsolaritza poetry slam bijwonen om meer over deze cultuur te weten te komen.

Guernica

Een Guernica dagtocht vanuit San Sebastian is een mooie manier om dit wereldberoemde schilderij te ervaren. De stad is prachtig herbouwd en in haar oude glorie hersteld, en je kunt het Vredesmuseum bezoeken om meer te leren over het tragische verleden van de stad. Mis ook de Guernica Maandagmarkt niet, een belangrijke attractie voor de plaatselijke bevolking. Ze werd bij een van de bombardementen verwoest, maar is beter dan ooit herbouwd. Tijdens je bezoek aan Guernica kun je de levensstijl van de plaatselijke bevolking ervaren, van hun traditionele kleding tot hun kleurrijke eten.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog werd Guernica bijna verwoest, maar het overleefde een luchtaanval van de Nazi’s. Picasso schilderde later een prachtig anti-oorlog meesterwerk met dezelfde naam, dat de verschrikkingen van de oorlog uitbeeldt. De stad bevat ook twee herkenningspunten, waaronder de beroemde Guernica Boom en de Biscayaanse Assemblee. Na de luchtaanval van 1937 is er ook een bezoek aan Vitoria-Gasteiz, de hoofdstad van Baskenland.

Winkelen

Als je op zoek bent naar de beste winkelmogelijkheden in San Sebastian, ben je hier op de juiste plaats. Deze stad aan zee heeft een verscheidenheid aan winkelmogelijkheden op maar een klein eindje rijden. Ga om te beginnen eens kijken bij de beroemde Fermin Calbeton St., die vol zit met winkels en bars. Van hieruit kun je naar de Basiliek van de Heilige Maria van het Koor lopen. Nadat je souvenirs hebt ingeslagen, bezoek je de mooie Catedral de Buen Pastor, een van de indrukwekkendste kerkelijke gebouwen van San Sebastian.

Je kunt ook een bezoek brengen aan de Baskische stad Bilbao, die onlangs werd uitgeroepen tot Europese Stad van het Jaar. De stad is beroemd om haar architectuur, kunst en keuken. Bezoekers kunnen er het beste van de Baskische keuken ervaren en winkelen tot ze erbij neervallen. Dagtochten vanuit San Sebastian kunnen ook een uitstapje naar het wereldberoemde Guggenheim Museum omvatten. En vergeet niet wat van de plaatselijke keuken te proeven.