AYA NEO 2
Lifestyle

AYA NEO: de beste compacte gaming tablet?

De AYA NEO is een geweldige Windows gaming handheld die er in twee verschillende modellen is. Het origineel is de AYA NEO 2021 en het nieuwere model, de AYA NEO PRO, heeft een AMD Ryzen 7 Processor. Het AYA NEO Retro Power model is gemaakt voor mensen die graag klassieke arcade en retro spellen spelen. Hoewel de AYA NEO een uitstekende draagbare computer is, is hij niet voor iedereen geschikt. Dit artikel bespreekt waar je op moet letten bij het kiezen van een gaming handheld.

Batterijduur van de AYA NEO

De AYA NEO is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Hij heeft ook Bluetooth 5.0 voor een soepele verbinding met je draadloze randapparatuur. Andere kenmerken van de AYA Neo zijn drie USB Type-C Gen 3.2 poorten en een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Ben je in de markt voor een nieuwe tablet, dan is de AYA Neo Next misschien de juiste tablet voor jou. De batterijduur van de AYA NEO is indrukwekkend, en je kunt verwachten dat je hem lang kunt gebruiken.

De AYA NEO komt met twee soorten batterijen: het basismodel met 16 GB RAM en een 1 TB SSD, en de 32 GB variant met 2 TB opslagruimte. Elk komt met een prijsverschil van $300. De batterijduur van draagbare spelcomputers varieert sterk, en hangt af van je gebruik en de helderheidsinstellingen. Grafisch intensieve spellen hebben de neiging de batterij sneller leeg te trekken dan andere spellen. De AYA NEO is in staat om vier tot zes uur batterijduur te halen op hoge instellingen.

De AYA Neo Next heeft een AMD Ryzen 7 5825U processor, en biedt tot 32 GB RAM. Beide modellen worden gesteund door Indiegogo, en zullen in februari te bestellen zijn. Het topmodel zal ongeveer $ 1.265 (ongeveer £ 970) kosten, en meerdere varianten van de AYA NEO zijn vanaf februari te bestellen in de voorverkoop. De AYA Neo Next heeft een 5.000mAh batterij, en zal vanaf februari via crowdfunding sites te bestellen zijn.

De AYA Neo is een krachtig draagbaar game-apparaat. Het 7-inch scherm heeft een resolutie van 1200×800 pixels en een IPS paneel met een soft-grip coating. Het toestel beschikt ook over een docking station voor zijn spellen. De batterijduur van de AYA Neo Next is prima voor gamen en multimedia. Hij heeft een degelijke processor en prima grafische prestaties. Ondanks de hoge prijs biedt het toestel waar voor zijn geld.

De AYA NEO AIR

Luidsprekers

De Aya Neo Next wordt geleverd in twee verschillende uitvoeringen. Het zwarte model en het witte model hebben beide een kleurstelling in retro-thema. Het zwarte model is wat stijlvoller dan het witte. Het zwarte model is gemaakt om esthetisch aantrekkelijk te zijn en past perfect bij een spelcomputer. Beide modellen zijn ook compatibel met de meest populaire audio formaten, waaronder DSD en WMA. Bovendien biedt de zwarte versie een handigere poort voor USB-C opladen.

De AYA Neo Next heeft opmerkelijk goede luidsprekers, waardoor ze opvallen in de menigte van doorsnee draagbare luidsprekers. Het zijn niet helemaal video gaming headsets, maar ze zijn meer dan voldoende om te genieten van kwaliteitsvol draagbaar gamen en Netflix binges. Als je een paar draagbare stereoluidsprekers zoekt, is de Aya Neo een prima optie. De stereokwaliteit is opmerkelijk hoog, zelfs voor draagbare toestellen. Je moet er wel rekening mee houden dat de luidsprekerkwaliteit niet kan wedijveren met die van een degelijke gaming koptelefoon.

Beeldscherm

AYA NEO heeft de laatste tijd een aantal producten uitgebracht. Ze lanceerden onlangs de NEXT 2 en brachten hun AIR serie naar Indiegogo, vanaf US$499 voor een basismodel met AMD Barcelo APUs. Het bedrijf teasde twee gaming handhelds, de SLIDE (een openschuifbaar scherm dat lijkt op de GPD Win 3), en de FLIP (een gebogen scherm).

Beide modellen hebben een aantal knoppen, waaronder instellingen en menu. De Aya Neo heeft vier knoppen aan de zijkanten: twee spel-gerichte knoppen (Start en Select) en een derde knop voor PC-gerichte knoppen (Windows Home en Escape). De laatste knop is een toetsenbord prompt voor Taakbeheer. Vergeleken met de Switch is de Aya Neo zwaarder, maar nog steeds hanteerbaar. Zijn compacte vormgeving maakt hem gemakkelijk mee te nemen.

De Aya Neo is een bekwame game-handheld, maar gebruikers moeten de Windows sneltoetsen onder de knie krijgen voor ze ten volle van zijn mogelijkheden kunnen genieten. Hoewel je wat geduld moet hebben om de tast- en muisbewegingen onder de knie te krijgen om spelletjes te spelen, is het nog steeds een degelijk pakket en zijn hoge prijskaartje waard. Maar de vraag is, wat kost het? En moet je het geld uitgeven? Laten we het uitzoeken. Je kunt de Aya Neo Next Advance kopen voor slechts $ 1.265 of meer, afhankelijk van wat je spelbehoeften zijn.

De AYA Neo 2 zal voorzien zijn van een verbeterde AMD Ryzen 7 6800U chip. Hij is voorzien van AMD Radeon 680M geïntegreerde graphics, die gebaseerd zijn op de RDNA 2 architectuur. De AYA Neo 2 zou kunnen concurreren met Steam Deck’s startprijs van $ 399. Hoewel de AYA Neo 2 waarschijnlijk duurder zal zijn, wordt nog steeds verwacht dat hij AAA spellen en gewone PC werkbelasting met gemak zal kunnen draaien.

Prijs

De AYA NEO bestaat al een tijdje, maar de AYA NEO PRO is een uitbreiding van dit apparaat, met een AMD Ryzen 7 Processor. Het is echt een draagbare windows gaming handheld. Een retro-thema “Retro Power” model is ook verkrijgbaar. De AYA NEO is steeds ten goede veranderd en geëvolueerd, en de AYA NEO PRO is geen uitzondering. Dit apparaat is een geweldige manier om retro spellen te spelen en is een nog betere game-handheld geworden.

De AYA Neo PRO heeft een opgeknapte AMD Ryzen 7 – 4800U processor, waardoor hij veel energiezuiniger is. Deze processor is gebaseerd op TSMC’s 7nm FinFET architectuur en heeft acht kernen, die onder zware belasting tot 4.2Ghz opvoeren. Hij beschikt ook over 16 GB snel LPDDR4x geheugen, en over tot 2 TB NVMe Solid State Opslag.

Het Founder’s Edition model van de AYA Neo is al verscheept. Terwijl de tweede-generatie Neo’s nog steeds aan risico’s onderhevig zijn, begint de AYA Neo op Indiegogo bij $789 voor de 500GB versie en $869 voor het 1TB model. Vergeleken met de winkelprijzen zijn deze prijzen nog steeds vrij betaalbaar. Ze zijn immers nog steeds 10% lager dan de winkelprijzen, en zijn zelfs betaalbaarder dan de eerste generatie modellen!

Aya Neo heeft indruk gemaakt op de markt voor draagbare spellen. Terwijl veel portables meer dan $1000 kosten, zal de AYA Neo Air een veel realistischer concurrent zijn van de Nintendo Switch. Ondanks de relatief lage prijs is de AYA Neo Air nog steeds aanzienlijk duurder dan Valve’s Steam Deck. Dus, hoe moet je kiezen tussen de twee? En welk model zal voor jou het beste zijn?

Indiegogo campagne

Als je geïnteresseerd bent in de nieuwste draagbare spelcomputer, moet je goed letten op de Indiegogo campagne voor AYA NEO. De AYA NEO, ontwikkeld door een team van Chinese ontwikkelaars, is een hybride van een PC computer en een draagbare spelconsole. Hij wordt momenteel verkocht voor $ 6.120 HKD voor het 500GB model en $ 869 USD voor de 1TB versie. De Indiegogo campagne is nog open voor donaties, maar het team neemt op dit moment geen nieuwe meer aan.

De eerste AYA NEO NEXT is vanaf volgende maand op Indiegogo te pre-orderen. Hij zal verkrijgbaar zijn met tot 32 GB RAM en tot 2 TB opslagruimte. Het AYA team geeft een geheime korting aan inschrijvers op de campagne. Als de campagne gesloten is, moeten de eerste exemplaren tegen half april beginnen te verschepen. Het bedrijf heeft met zijn toestellen een aantal mooie beloften gedaan.

De AYA NEO heeft verschillende kenmerken die er een ideale spelconsole van maken. Hij heeft een groter scherm en een grotere opslagcapaciteit dan de Nintendo Switch. Bovendien biedt hij hoge beeldsnelheden in de handheld modus. Gebruikers zouden geen moeite moeten hebben om PC spellen op de AYA NEO te spelen. De campagne is al uitverkocht, maar degenen die de spelcomputer tijdens de crowdfunding periode hebben gekocht zullen hun exemplaren binnenkort ontvangen.

De AYA Neo Next zal Windows draaien, wat niet de beste UI is voor een handheld voor spellen met aanraakscherm. Windows is echter al tientallen jaren de basis voor het PC spelplatform. In tegenstelling tot het op Linux gebaseerde SteamOS zal Windows compatibel zijn met de Aya Neo Next, waarop spellen zullen draaien die voor Steam Deck ontwikkeld zijn. Hoewel Windows niet het beste besturingssysteem is voor een gaming handheld, zal het voor veel consumenten werken.